Μετάβαση στο περιεχόμενο
Αληθινή ευτυχία είναι... - Εκδόσεις Upbility

Αληθινή ευτυχία είναι...

Η ευτυχία, μια έννοια σχετική, δεν μπορεί να περιοριστεί σε έναν μικρό  και σύντομο ορισμό. Διαφέρει από το ένα άτομο στο άλλο, ανάλογα με την οπτική του καθενός.  Αλλά είναι μια αίσθηση άνεσης, ηρεμίας και γαλήνης. Μερικοί βλέπουν την ευτυχία στην αγάπη, άλλοι στα χρήματα, άλλοι πάλι την συναντούν στα ταξίδια και άλλοι την βρίσκουν στην αναζήτηση της γνώσης. Παρά τις διαφορετικές απόψεις για την ευτυχία υπάρχει απόλυτη συμφωνία ότι τίποτε δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς αυτήν.

Η ευτυχία λοιπόν είναι ένα εσωτερικό συναίσθημα που προέρχεται από την απόφαση του να είσαι ευτυχισμένος, καθώς και από μια σειρά ενεργειών, προκειμένου να το προκαλέσεις από μέσα σου.

Καθένας μας μπορεί να είναι ευτυχισμένος αρκεί να το προκαλέσει στον εαυτό του...

  • Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους και με ψεύτικα ιδανικά. Βρισκόμαστε μακριά από το τέλειο, αλλά είμαστε μοναδικοί και αρκετά άξιοι για να είμαστε ιδιαίτεροι σε τούτο τον κόσμο.
  • Κάνε αυτό που αγαπάς.                                                                                  Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις τι πραγματικά αγαπάς σε αυτόν τον κόσμο είναι να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου και να εντοπίσεις, αν αυτό που θέλεις οφείλεται σε αυτό που σου λέει η κοινωνία ή λόγω αυτού που αισθάνεσαι ότι θέλεις βαθιά μέσα σου.
  • Απενεργοποιήσε την τηλεόραση.
    Η τηλεόραση είναι μια απόσπαση της προσοχής στην πραγματικότητα της ζωής σου και μπορεί εύκολα να σε επηρεάσει να πιστεύεις σε πράγματα που απλά δεν είναι αλήθεια. Ο καλύτερος τρόπος για να δεις τον κόσμο συνολικά και χωρίς λογοκρισία είναι να κλείσεις την τηλεόρασή σου και να βγεις από το σπίτι σου. Τι βλέπουν τα μάτια σου για τον κόσμο όταν δεν τροφοδοτούνται με πληροφορίες τρίτων; Δεν υπάρχει καλύτερη εμπειρία σε αυτόν τον κόσμο, από το να τον βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια.
  • Να είσαι ανιδιοτελής και να μην είσαι εγωιστής.
    Ό, τι κι αν επιλέξεις να κάνεις σε αυτόν τον κόσμο, προσπάθησε πάντα να το κάνεις και για άλλους λόγους εκτός από το προσωπικό σου όφελος. Η τέχνη της δωρεάς είναι ίσως ένα από τα βασικά πράγματα που έχει αποδειχθεί ότι εμπλουτίζει την ικανοποίηση και την ευτυχία μας, αλλά σπάνια εφαρμόζεται στην κοινωνία με τακτικότητα.
  • Να είσαι ευγνώμων για ό, τι έχεις.
    Αν κρίνεις την ποιότητα της ζωής σου με βάση τα πράγματα που σου ανήκουν και το πώς φαίνεσαι, δεν θα είσαι ποτέ ευτυχισμένος, αφού πάντα θα ψάχνεις εξωτερικές αναφορές για να αποδείξεις αυτό που είσαι.
  • Μάθε να είσαι υπομονετικός ‒ τα πράγματα θα συμβούν τη σωστή στιγμή.
    Όσο συνεχίζετε  να προχωράτε και  να κάνετε τα σωστά βήματα που σας οδηγούν προς τους στόχους σας, τότε είναι απλά θέμα χρόνου και υπομονής.
    • Αποδέξου τους άλλους καθώς είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά μοναδικοί. Ο καθένας μπορεί να είναι  ίδιος σε ό, τι αφορά την ανθρώπινη φύση, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας, με μοναδικές αποχρώσεις και χαρακτηριστικά. 
    • Να συγχωρείς τον εαυτό σου και τις ατέλειες των άλλων. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τους ανθρώπους σύμφωνα με τα ιδανικά σας. Η ζωή απλά δεν λειτουργεί έτσι. Να είστε πάντοτε ευγνώμονες για τους ανθρώπους, είτε συμβαδίζουν με τις αξίες σας είτε όχι. Αυτό περιλαμβάνει τα δικά σας χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος που δεν είσαι για να ευχαριστήσεις τους άλλους.
    • Να γοητεύεσαι με τον κόσμο στον οποίο ζεις.
      Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι ένας απέραντος και άφθονος πλανήτης με πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και να βιώσουμε. Είναι απλώς αδύνατο να τα δούμε όλα σε μία μόνο ζωή. Αν δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο για να σας ενθουσιάσει, να θυμάστε ότι  πάντα υπάρχει κάτι που δεν έχετε ακόμη βιώσει, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να σας οδηγήσει σε ένα μονοπάτι που δεν σκεφτήκατε ποτέ.
    • Να ταξιδεύεις.
      Μόλις φύγετε από τη χώρα σας, αρχίζετε πραγματικά να βλέπετε πόσο διαφορετικός και ποικίλος είναι ο πλανήτης μας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι για να συναντήσετε, τρόφιμα για να γευτείτε και μέρη για να επισκεφτείτε. Τα ταξίδια έχουν αλλάξει κυριολεκτικά την κοσμοθεωρία μου και με βοήθησαν να εξελιχθώ σε έναν πιο ανοιχτόμυαλο και ισορροπημένο άνθρωπο.
    • Να είσαι περίεργος. Να ερευνάς και να εξερευνάς.
      Ενώ η σοφία, οι πληροφορίες και τα γεγονότα είναι σημαντικά, πρέπει πάντα να έχετε ανοιχτό μυαλό και να αναζητάτε τις προσωπικές σας εμπειρίες. Είναι οι πληροφορίες που σας έχουν δοθεί πραγματικά αληθείς με βάση τις προσωπικές σας εμπειρίες; Ή είναι απλά μια πεποίθηση που βασίζεται στην ερμηνεία ενός άλλου ατόμου; Ένα ερευνητικό μυαλό είναι ένα ανοιχτό μυαλό που δεν χειραγωγείται εύκολα.
    • Να χαμογελάς πιο συχνά.
      Έχει αποδειχθεί από την επιστήμη ότι το να χαμογελάς πιο συχνά σε βοηθάει να είσαι ευτυχισμένος καθώς βοηθάς και τους ανθρώπους γύρω σου να νιώθουν καλύτερα. Η φυσιολογία σας μπορεί στην πραγματικότητα να αλλάξει απλά από την ψυχολογία σας και το αντίστροφο
    • Να τρως υγιεινά και να κοιμάσαι καλά. Το σώμα μας είναι σαν κινητήρας αυτοκινήτου και χρειάζεται συνεχώς αναζωογόνηση και φροντίδα. Εάν δεν τρέφεται ή δεν συντηρείται καλά, μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες και σε κακό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με την πάροδο του χρόνου θα προκαλέσει άλλα προβλήματα καθώς μεγαλώνουμε. Εάν είστε νέος, αναπτύξτε τη συνήθεια να φροντίζετε τη διατροφή σας και να ξεκουράζεστε τακτικά. Μπορεί να έχετε όλη την ενέργεια του κόσμου κατά τη νιότη σας, αλλά δεν θα είναι τόσο άφθονη σε μεταγενέστερο στάδιο της ζωής σας.

       

      Μετάφραση/Προσαρμογή: upbility.gr

      Πηγή: Lifehack, Onder Hassan

        Προηγούμενο άρθρο Ο εθισμός στο Διαδίκτυο μεταξύ των εφήβων