Αναλογική Μέθοδος Bortolato! Δείτε εδώ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Έκπτωση 10% σε όλα τα Σχολικά Βοηθήματα

R0JSMX9FTY

Ο πατρικός ρόλος είναι αδιαμφισβήτητος

Ο πατρικός ρόλος είναι αδιαμφισβήτητος - Εκδόσεις Upbility

Ο πατέρας και ο ρόλος του

Ο πατρικός ρόλος είναι αδιαμφισβήτητος. Ο πατέρας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών του.

Ένας εμπλεκόμενος πατέρας είναι δεσμευμένος, διαθέσιμος και υπεύθυνος. Είναι ευαίσθητος και υποστηρικτικός, φροντιστικός και στοργικός, παρηγορεί, αποδέχεται και συνδέεται στενά με τα παιδιά του.

Αυτός οι πατέρας ενισχύει τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών του ξεκινώντας από την παιδική ηλικία και διαρκεί μέχρι και τα εφηβικά χρόνια. Παρέχει στα παιδιά του κριτική σκέψη, κίνητρα, δεξιότητες επικοινωνίας και ανεξαρτησία που θα τα ωφελήσουν καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Τα παιδιά είναι πολύ πιο κοινωνικά και συναισθηματικά ανεπτυγμένα όταν εμπλέκεται ο πατέρα τους. Είναι πιο συμπονετικά, έχουν καλύτερες φιλίες και είναι σε θέση να χειριστούν την στεναχώρια και την απογοήτευση. Όταν ενηλικιωθούν,  είναι πιο πιθανό να έχουν υγιείς και υποστηρικτικές σχέσεις.

Η εμπλοκή ενός πατέρα μπορεί επίσης να συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη αρνητικών συμπεριφορών στην εφηβεία. Τα παιδιά του εμπλεκόμενου πατέρα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα παραβατικής συμπεριφοράς.

Δεν είναι μόνο τα παιδιά που επωφελούνται από τη συμμετοχή του πατέρα. Η σχέση μητέρας-πατέρα μπορεί να ανθίσει όταν ο πατέρας εμπλέκεται περισσότερο και ο ίδιος ο μπορεί να αντιληφθεί σημαντικές βελτιώσεις στη ζωή και την ευτυχία του.

Ενώ πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη συμμετοχή ενός πατέρα με το παιδί του, στις περισσότερες περιπτώσεις αγκαλιάζει και διαπρέπει στη σημαντική δουλειά της ανατροφής των παιδιών του. Τα κλειδιά είναι η συνέπεια, η συμπόνια, η προσοχή και ο χρόνος. Όταν ένας πατέρας είναι σε θέση να παρέχει όλα τα παραπάνω, όλοι στην οικογένεια είναι βέβαιο ότι θα επωφεληθούν - συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου.

Μετάφραση /Απόδοση: upbility.gr

Πηγή: boba.com

Ίσως να σας ενδιαφέρουν:

Αγαπημένα βιβλία Ψυχολογίας:

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.