Αναλογική Μέθοδος Bortolato! Δείτε εδώ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Έκπτωση 10% σε όλα τα Σχολικά Βοηθήματα

R0JSMX9FTY

Είμαι καλός πατέρας σημαίνει

Είμαι καλός πατέρας σημαίνει

Ένας καλός πατέρας

1. Σέβομαι τη μητέρα των παιδιών μου. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας πατέρας για τα παιδιά του είναι να σέβεται τη μητέρα τους. Αν είστε παντρεμένοι, κρατήστε το γάμο σας ισχυρό και ζωντανό. Εάν δεν είστε παντρεμένοι, να σέβεστε και να υποστηρίζετε τη μητέρα των παιδιών σας. Ένας πατέρας και μια μητέρα που σέβονται ο ένας τον άλλον, παρέχουν στα παιδιά τους ένα ασφαλές περιβάλλον. Όταν τα παιδιά βλέπουν τους γονείς τους να σέβονται ο ένας τον άλλον, είναι πιο πιθανό να αισθάνονται ότι είναι επίσης αποδεκτά και σεβαστά.

eimai-kalos-pateras

2. Περνάω χρόνο με τα παιδιά μου. Το  πώς ένας πατέρας ξοδεύει το χρόνο του, αυτό δείχνει στα παιδιά του τι είναι σημαντικό γι 'αυτόν και ποιες είναι οι προτεραιότητές του. Εάν είστε πάντα πολύ απασχολημένοι για τα παιδιά σας, θα αισθάνονται παραμελημένα ανεξάρτητα από το τι τους λέτε.  Τα παιδιά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα. Οι χαμένες ευκαιρίες χάνονται για πάντα.

3. Ακούω με προσοχή. Πολύ συχνά, η μόνη φορά που ένας πατέρας μιλάει στα παιδιά του είναι όταν έχουν κάνει κάτι λάθος. Γι' αυτό τόσα παιδιά τρέμουν όταν η μητέρα τους λέει, "Ο πατέρας σου θέλει να σου μιλήσει". Ξεκινήστε να μιλάτε με τα παιδιά σας όταν είναι πολύ μικρά, έτσι ώστε τα δύσκολα θέματα να είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν καθώς μεγαλώνουν. Πάρτε χρόνο και ακούστε τις ιδέες και τα προβλήματά τους.

4. Καθοδηγώ με αγάπη. Όλα τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση και πειθαρχία, όχι ως τιμωρία, αλλά για να θέσουν εύλογα όρια. Υπενθυμίστε στα παιδιά σας τις συνέπειες των πράξεών τους και παρέχετε ουσιαστικές συμβουλές για την επιθυμητή συμπεριφορά. Ο πατέρας που πειθαρχεί με ήρεμο και δίκαιο τρόπο δείχνει αγάπη και σεβασμό προς τα παιδιά του.

5. Είμαι πρότυπο. Ένας πατέρας είναι πρότυπο για τα παιδιά του, είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι. Ένα κορίτσι που περνάει χρόνο με έναν στοργικό πατέρα μεγαλώνει γνωρίζοντας ότι της αξίζει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό από τα αγόρια και γνωρίζει τι να ψάξει σε έναν σύντροφο. Ένας πατέρας μπορεί να διδάξει στον γιο του τι είναι σημαντικό στη ζωή επιδεικνύοντας ειλικρίνεια, ταπεινότητα και υπευθυνότητα.

6. Είμαι δάσκαλος Πάρα πολλοί γονείς πιστεύουν ότι η διδασκαλία είναι κάτι που κάνουν οι άλλοι, αλλά ένας πατέρας που διδάσκει στα παιδιά του για το σωστό και το λάθος και τα ενθαρρύνει να κάνουν το καλύτερο δυνατό, θα δει τα παιδιά του να κάνουν καλές επιλογές. Ο εμπλεκόμενος πατέρας χρησιμοποιεί καθημερινά παραδείγματα για να βοηθήσει τα παιδιά του να μάθουν τα βασικά μαθήματα της ζωής.

7. Μοιράζομαι στιγμές.  Το να μοιράζεστε ένα γεύμα μαζί (πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό) μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της υγιεινής οικογενειακής ζωής. Εκτός από την παροχή κάποιας δομής σε μια πολυάσχολη μέρα, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να μιλήσουν για το τι κάνουν και θέλουν να κάνουν. Είναι επίσης μια καλή στιγμή για τον πατέρα να ακούσει και να δώσει συμβουλές. Το πιο σημαντικό, είναι μια στιγμή για τις οικογένειες να βρίσκονται όλοι μαζί.

8. Τους διαβάζω για καληνύχτα. Σε έναν κόσμο όπου η τηλεόραση συχνά κυριαρχεί στη ζωή των παιδιών, είναι σημαντικό ο πατέρας να τους διαβάζει που και που.  Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα βλέποντας και ακούγοντας. Αρχίστε να διαβάζετε στα παιδιά σας όταν είναι πολύ μικρά. Όταν μεγαλώσουν, ενθαρρύνετέ τα να διαβάζουν μόνα τους. Η ενστάλαξη των παιδιών σας με αγάπη για το διάβασμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσετε ότι θα έχουν μια ζωή προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

9. Δείχνω στοργή και αγάπη παντού και πάντα. Τα παιδιά χρειάζονται την ασφάλεια που προέρχεται από τη γνώση ότι είναι  αποδεκτά και αγαπητά από την οικογένειά τους. Οι γονείς, ειδικά ο πατέρας, πρέπει να αισθάνεται άνετα και πρόθυμος να αγκαλιάσει τα παιδιά του. Το να δείχνετε στοργή καθημερινά είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε στα παιδιά σας ότι τα αγαπάτε.

10. Γνωρίζω ότι ο ρόλος μου ως πατέρας δεν τελειώνει ποτέ. Ακόμα και όταν τα παιδιά μεγαλώσουν και είναι έτοιμα να φύγουν από το σπίτι, εξακολουθούν να αναζητούν στον πατέρα τους σοφία και συμβουλές. Είτε πρόκειται για σχολική εκπαίδευση,  για μια νέα εργασία, είτε για μια συγκατοίκηση, ο πατέρας συνεχίζει να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη ζωή των παιδιών του καθώς μεγαλώνουν και χτίζουν τις δικές τους οικογένειες.

"Η πιο σημαντική επιρροή στην παιδική μου ηλικία ήταν ο πατέρας μου"

DeForest Kelley

 

Ελεύθερη απόδοση: upbility

Πηγή: Jeffrey Rosenberg and W. Bradford Wilcox 

    Βιβλία ψυχολογίας:

    Leave a comment

    Please note: comments must be approved before they are published.