Αναλογική Μέθοδος Bortolato! Δείτε εδώ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Έκπτωση 10% σε όλα τα Σχολικά Βοηθήματα

R0JSMX9FTY

Η σημασία των δραστηριοτήτων παιχνιδιού για παιδιά με αυτισμό

Η σημασία των δραστηριοτήτων παιχνιδιού για παιδιά με αυτισμό - Εκδόσεις Upbility

 Το CDC (Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) αναφέρει ότι 1 στα 44 παιδιά έχει διαγνωστεί με αυτισμό.

Πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται προετοιμασμένοι να γίνουν γονείς όταν ακούν ότι σύντομα θα αποκτήσουν παιδί. Ακόμη περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται απροετοίμαστοι μόλις ανακαλύψουν ότι το παιδί τους αντιμετωπίζει μαθησιακές ή άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες ή / και προβλήματα συμπεριφοράς.

Εάν έχετε ένα παιδί με αυτισμό, καταλαβαίνετε από πρώτο χέρι τις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν με τη συμμετοχή του παιδιού σας σε αισθητηριακές και μαθησιακές δραστηριότητες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι οι δραστηριότητες παιχνιδιού είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά με αυτισμό.

Παρακάτω είναι ένας σύντομος οδηγός για τη σημασία του παιχνιδιού για τα παιδιά με αυτισμό.

Θα μοιραστούμε ακόμη μερικές ιδέες για το πώς να προσελκύσετε το παιδί σας.

Προώθηση Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Όταν μεγαλώνετε παιδιά με αυτισμό, είναι σημαντικό να προάγετε τις κοινωνικές δεξιότητες. Το παιχνίδι είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να εξασκηθείτε σε καταστάσεις όπως η επικοινωνία, η αλληλεπίδραση και η προσοχή.

Μπορείτε να προωθήσετε αυτές τις δεξιότητες συμμετέχοντας στο παιχνίδι ένας προς έναν με το παιδί σας ή ενθαρρύνοντας το παιχνίδι μεταξύ του παιδιού σας και άλλων φίλων ή/και αδερφών. Υπενθυμίστε στο παιδί σας καθώς παίζει να μοιράζεται παιχνίδια με άλλους, ζητήστε από άλλους παιχνίδια πριν τα πάρετε κ.λπ.

Οικοδόμηση Δημιουργικότητας

Κάθε γονιός μπορεί να παρατηρήσει την τεράστια σημασία του παιχνιδιού μέσω της έκφρασης της δημιουργικότητας.

Η δημιουργικότητα είναι μια ευεργετική διέξοδος για όσους αγωνίζονται με τη συναισθηματική ρύθμιση και έκφραση. Πολλές δημιουργικές δραστηριότητες επιτρέπουν επίσης την αισθητηριακή διέγερση που θα λατρέψει το παιδί σας!

Πειραματιστείτε με διαφορετικά μέσα με το παιδί σας. Δοκιμάστε να χρωματίσετε με κραγιόνια, να χτίσετε με πηλό ή να χορέψετε με διασκεδαστικά τραγούδια.

Εάν το παιδί σας έχει την τάση να τρώει ακατάλληλα υλικά, παρακολουθήστε το στενά καθώς τα χρησιμοποιεί στο παιχνίδι του. Βοηθά επίσης να μοντελοποιήσετε πώς να χρησιμοποιείτε υλικά για το παιδί σας. Θα μάθουν πιο γρήγορα με αυτόν τον τρόπο.

Δραστηριότητες για παιδιά με αυτισμό

Πολλοί γονείς είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε περισσότερες δραστηριότητες παιχνιδιού όταν μεγαλώνουν παιδιά με αυτισμό, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί μια δραστηριότητα με την οποία απολαμβάνει να ασχοληθεί ένα παιδί. Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Μια δραστηριότητα που αγαπούν να παίζουν τα παιδιά με αυτισμό είναι με αισθητηριακές σακούλες και κάδους αισθήσεων (κουτιά γεμισμένα με διάφορα υλικά που έχετε στο σπίτι όπως ρύζι, φακές κ.α.) . Είναι διασκεδαστικό να στριμώχνεις πράγματα και να μπερδεύεις τα χέρια σου.

Εάν ο καιρός είναι καλός, πετάξτε μια μαλακή σπογγώδη μπάλα μπρος-πίσω στην πίσω αυλή. Άνοιξε το λάστιχο και χόρεψε στο νερό. Σκάψτε στο πλαίσιο με την άμμο για να βρείτε τον κρυμμένο θησαυρό.

Το να παίζετε με το παιδί σας μπορεί να φαίνεται ανόητο, αλλά είναι διασκεδαστικό να συμπεριφέρεστε σαν παιδί. Μη φοβάστε να μεταμφιεστείτε, να μιλήσετε με ανόητες φωνές και να χορέψετε σαν να μην σας βλέπει κανείς.

Η δύναμη του παιχνιδιού στον αυτισμό

Οι δραστηριότητες παιχνιδιού είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά με αυτισμό. Επιπλέον, είναι μια διασκεδαστική δικαιολογία για να χαλαρώσετε και να συμπεριφέρεστε σαν παιδί!

Οι δραστηριότητες παιχνιδιού προάγουν τις κοινωνικές δεξιότητες και τη δημιουργικότητα. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να εξασκεί αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας όταν παίζει.

Χρειάζεστε διασκεδαστικά και καινοτόμα υλικά για τη μάθηση του παιδιού σας; Ρίξτε μια ματιά στον ιστότοπό μας. Έχουμε μερικά καταπληκτικά υλικά, όπως ηλεκτρονικά βιβλία που επικεντρώνονται στον αυτισμό.
Σας προτείνουμε τα best seller μας:

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.