Μετάβαση στο περιεχόμενο
Νο 2: Να είστε συνεπείς - Εκδόσεις Upbility

Νο 2: Να είστε συνεπείς

Ενώ ως γονείς κατανοούμε πλήρως τη σημασία της συνέπειας, η αλήθεια είναι ότι στη ζωή  δεν συμβαίνει  πάντα- στο σχολείο πολλές φορές ακυρώνεται, τα σχέδια αλλάζουν, γίνονται προσθήκες στο ημερήσιο πρόγραμμα την τελευταία στιγμή.
Παρόλο που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα γύρω μας είναι καλύτερο να διατηρήσουμε σταθερές ρουτίνες, χρονοδιαγράμματα και προσδοκίες στο σπίτι μας τις περισσότερες φορές.

Πώς είναι η πρωινή σας ρουτίνα;

Εάν τα παιδιά σας αναμένεται να στρώσουν τα κρεβάτια τους, να βουρτσίσουν τα δόντια τους και να ντυθούν πριν από το φαγητό, τότε διατηρήστε αυτή τη ρουτίνα κάθε μέρα.

Συμβουλή: Διατηρήστε το ΙΔΙΟ πρόγραμμα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε την παλινδρόμηση που έρχεται τη Δευτέρα το πρωί!

Διατηρείτε σταθερές «πολιτικές» τεχνολογίας;

Τι συμβαίνει εάν τα παιδιά σας δεν σέβονται τους οικογενειακούς κανόνες περί τεχνολογίας;

Για να είστε ο θετικός γονέας που προσπαθείτε να είστε, είναι απαραίτητο οι κανόνες τεχνολογίας να κοινοποιούνται σαφώς και τα παιδιά να γνωρίζουν την συνέπεια εάν παραβιαστούν αυτοί οι κανόνες.

Εάν τα παιδιά αρνούνται ή «ξεχάσουν» να απενεργοποιήσουν το ηλεκτρονικό παιχνίδι όταν τελειώσει ο χρόνος, ακολουθήστε κάθε φορά με την προηγούμενη, την ίδια συζήτηση.

Όταν οι γονείς είναι συνεπείς με τους κανόνες και τις συνέπειες, τα παιδιά είναι πολύ λιγότερο πιθανό να παραβλέψουν τα όρια. Εάν αντιμετωπίζετε πολλά γκρίνια και διαπραγματεύσεις από το παιδί σας λόγω ασυνέπειας στο παρελθόν, μπορείτε να το τελειώσετε με τρεις απλές λέξεις και να ξαναβρείτε τον δρόμο σας.

 

By Amy McCready, Founder of Positive Parenting Solutions

Μετάφραση / Προσαρμογή: upbility.gr

Προηγούμενο άρθρο Ο εθισμός στο Διαδίκτυο μεταξύ των εφήβων