Μετάβαση στο περιεχόμενο
Γίνεσαι ό,τι ταΐζεις το μυαλό σου - Εκδόσεις Upbility

Γίνεσαι ό,τι ταΐζεις το μυαλό σου

Εάν οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας, πώς μπορείτε να μάθετε να αλλάζετε τις σκέψεις σας από κακές σε καλές; Ή από έλλειψη σε αφθονία; Τροφοδοτώντας το μυαλό σας με καλά πράγματα. Σκεφτόμαστε την παρουσία πραγμάτων αντί της απουσίας.

 

Τι σημαίνει να ταΐζεις το μυαλό σου


Αυτό σημαίνει να καταναλώνεις πληροφορίες που θα βοηθήσουν τη ζωή σου, που θα την κάνουν ίσως καλύτερη. Όταν συνεχώς διακατέχεσαι από αρνητικές σκέψεις, αρχίζεις να δημιουργείς πεποιθήσεις στο μυαλό σου ότι τα αρνητικά πράγματα είναι αλήθεια. Και αυτό γίνεται η πραγματικότητά σου.

Οι πληροφορίες που καταναλώνεις (είτε μέσω ήχου, εικόνας, ανάγνωσης, ή οτιδήποτε άλλο) μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τον τρόπο που βλέπεις  τον κόσμο, τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή σου.

"Εάν θέλετε να έχετε μια καλύτερη ζωή, τότε είναι σημαντικό να τροφοδοτείτε το μυαλό σας με πράγματα από τα οποία θα μάθετε και θα αναπτυχθείτε. Πράγματα που θα επεκτείνουν την περιορισμένη σκέψη και τις πεποιθήσεις σας."

Το μυαλό σας είναι το μόνο πράγμα που σας εμποδίζει να προχωρήσετε. Και η τροφοδοσία του με νέους τρόπους σκέψης, διαφορετικούς, πιο άφθονους, θα σας επιτρέψει να αναπτυχθείτε.

"Να στέκεσαι στην πόρτα του μυαλού σου"

Είναι σημαντικό για εμάς να αναγνωρίσουμε το καλό στη ζωή μας, αλλά η θετικότητα δεν είναι μόνο κάτι που πρέπει να διατηρήσουμε στον εαυτό μας. Ο κόσμος γύρω μας την χρειάζεται περισσότερο. Η αρνητικότητα είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, είναι αδύνατο και όχι υγιές να τη βγάλουμε εντελώς από τη ζωή μας. Παρόλα αυτά, τούτη η γενιά επικεντρώνεται στα πράγματα που μας κάνουν να πέσουμε στη ζωή πολύ περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε. Σκεφτείτε θετικά και θα δείτε τη ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο. Δεν είναι εύκολο να το κάνουμε, αλλά θέτοντας στόχο να έχουμε μια αισιόδοξη προοπτική στη ζωή, ανεξάρτητα από την περίσταση, δεν θα ωφεληθούμε μόνο εμείς, αλλά και οι άνθρωποι γύρω μας. 

"Αντί να ανησυχείτε για αυτό που δεν μπορείτε να ελέγξετε, μετατοπίστε την ενέργειά σας σε αυτό που μπορείτε να δημιουργήσετε."

Προηγούμενο άρθρο Ο εθισμός στο Διαδίκτυο μεταξύ των εφήβων