Αναλογική Μέθοδος Bortolato! Δείτε εδώ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Έκπτωση 10% σε όλα τα Σχολικά Βοηθήματα

R0JSMX9FTY

Εθισμός & Γονεϊκότητα

Εθισμός & Γονεϊκότητα - Εκδόσεις Upbility

Ο εθισμός από μόνος του είναι αρκετά κακός, αλλά για ένα αθώο παιδί να βρίσκεται υπό τη φροντίδα ενός εξαρτημένου γονέα είναι τουλάχιστον διπλά εγκληματικό.

  • Μελέτες δείχνουν ότι εάν ένα παιδί ζει με έναν γονέα που έχει προβλήματα αλκοολισμού, τότε είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές πιο πιθανό  να κάνει  κατάχρηση αλκοόλ και να αποκτήσει μια τέτοια συνήθεια αργότερα στη ζωή του από ένα παιδί που μεγαλώνει με νηφάλιους γονείς.
  • Περισσότερο από το ένα τέταρτο των εφήβων, (27% για την ακρίβεια) πιστεύουν λανθασμένα ότι η κατάχρηση αλκοόλ ή συνταγογραφούμενων φαρμάκων είναι ασφαλέστερη από τη χρήση ναρκωτικών. Πολλοί έφηβοι υιοθετούν αυτή τη συνήθεια  από τους γονείς τους. Στην πραγματικότητα, ολόκληρες οικογένειες είναι γνωστό ότι κάνουν κατάχρηση  τέτοιων  ουσιών  και πιστεύουν ότι είναι εντάξει. Οι έφηβοι μιμούνται αυτό που κάνουν οι γονείς τους. Το αποτέλεσμα; Στις μέρες μας περισσότεροι έφηβοι πεθαίνουν από κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων παρά από  χρήση ναρκωτικών.
  • Σχεδόν ένας στους τέσσερις εφήβους, παραδέχεται ότι οι γονείς τους δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ αν τον πιάσουν να κάνει χρήση συνταγογραφούμενων  φαρμάκων για μη ιατρικούς σκοπούς, σε σύγκριση με το να τον πιάσουν με «ναρκωτικά του δρόμου». Αρκετά ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι, οι γονείς συχνά προτείνουν στους εφήβους τους να χρησιμοποιούν φάρμακα όπως για να ανακουφιστούν από το στρες! Όταν διερευνάται αυτό, διαπιστώνεται ότι οι περισσότεροι γονείς που είναι εντάξει με αυτό είναι επίσης οι ίδιοι οι χρήστες τέτοιων φαρμάκων.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτός ο εθισμός;

Υπάρχει πραγματικά μόνο ένας τρόπος, και αυτός είναι η αποτελεσματική αποκατάσταση των γονέων που είναι εθισμένοι. Μέχρι σήμερα,  τα κέντρα απεξάρτησης, οι εγκαταστάσεις αποτοξίνωσης, τα προγράμματα αποκατάστασης και οργανισμοί ανάρρωσης αποτελούν την καλύτερη πιθανή λύση.  Οι περισσότεροι γονείς μικρών παιδιών συνήθως δεν επιθυμούν τα προγράμματα απεξάρτησης. Θα το πολεμήσουν και θα πουν ότι πρέπει να μείνουν και να φροντίσουν τα παιδιά τους.

Ρωτήστε τους πραγματικά:

"Πώς μπορείς να είσαι καλός γονέας και να φροντίζεις τα παιδιά σου εάν ταυτόχρονα είσαι εθισμένος σε διάφορες ουσίες;"

Πραγματικά να τους το εξηγήσετε. Να παρέμβετε εάν είναι απαραίτητο. Ο γονέας θα σας ευχαριστήσει μακροπρόθεσμα και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία σε μια φυσιολογική και φροντισμένη παιδική ηλικία.

 

Μετάφραση /Προσαρμογή:  upbility.gr
Πηγή: New Beginnings

 

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.