Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τι είναι η Δυσαριθμησία; (infographic) - Εκδόσεις Upbility

Τι είναι η Δυσαριθμησία; (infographic)

Δυσαριθμησία

Δυσαριθμησία: Πολλοί πιστεύουν ότι τα μαθηματικά είναι βαρετά και δε χρησιμεύουν στην καθημερινή ζωή. Κι όμως παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, καθώς κατά τη διάρκεια της μέρας μας, προκύπτουν συνεχώς καταστάσεις που απαιτούν να κάνουμε υπολογισμούς, να συστηματοποιήσουμε πληροφορίες, να λάβουμε αποφάσεις.

Όλα αυτά είναι Μαθηματικά! Η Δυσαριθμησία είναι μία δυσκολία παρόμοια με τη δυσλεξία και πρόκειται για δυσκολία στην εκμάθηση και κατανόηση των Μαθηματικών. Έχει βιολογική βάση και χαρακτηρίζεται από εγκεφαλική δυσλειτουργία σε τομείς που σχετίζονται με τις έννοιες της ποσότητας, των αριθμών και των πράξεων. Ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει το κάθε άτομο, είναι διαφορετικός και οι πρώτες ενδείξεις μπορεί να εμφανιστούν σε διαφορετικό στάδιο της ζωής του.

Διαβάστε επίσης:

Εκπαιδευτείτε στη Δυσαριθμησία με το σεμινάριο:

To δεύτερο τεύχος της σειράς ebook «Αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες στα μαθηματικά ΕΞΥΠΝΑ» με τίτλο « Νοερές προσθέσεις και αφαιρέσεις μέχρι το 20»  στοχεύει στη βιωματική και πολυαισθητηριακή κατανόηση κι εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών που αποδεδειγμένα διευκολύνουν την επιτυχή εκτέλεση νοερών υπολογισμών μέχρι το 20, ενώ η Προπαίδεια / Μαθαίνω, Θυμάμαι, Παίζω παρουσιάζει έναν εναλλακτικό, ουσιαστικό και πολύ ευχάριστο τρόπο, μέσα από τον οποίο μπορεί το παιδί με, αλλά και χωρίς, μαθησιακές δυσκολίες να χρησιμοποιήσει ώστε να μάθει την προπαίδεια.

Δυσαριθμησία

 

  
Προηγούμενο άρθρο Κατανοώντας τα προβλήματα ύπνου στον αυτισμό